Op het evenemententerrein op Papendal kun je tijdens je pauze of na afloop je verstand verkijken op de BikeExpo. Verschillende fietsmerken zijn van de partij en ook andere fietsgerelateerde producten en diensten zijn te bewonderen en uit te testen.

Op deze pagina vind je een overzicht van de deelnemers aan de BikeExpo. Via ons event op Facebook houden we je op de hoogte van nieuwe aanwinsten en leuke acties.

De missie van Bioracer  is duidelijk en eenvoudig: we maken je sneller!
Bioracer is al sinds 25 jaar de referentie voor kwaliteit en topprestatie in Teamkleding. Onze troeven; Kleine minimumaantallen // Grote know-how // Innovatief // Eerlijke prijzen // Hoge kwaliteit // Vlotte levertijden // Persoonlijke aanpak via regiovertegenwoordigers // Een design op maat van uw club

We volgen één basisprincipe: onze sporters zijn de maat van alle dingen. Innovaties kunnen alleen maar leiden tot een doorbraak als ze de sporter ook daadwerkelijk bevoordelen. We kijken naar het fietsen vanuit elke denkbare hoek en proberen om die stukjes bij elkaar te leggen die je puzzel compleet maken. En we doen dit met één doel voor ogen: om jou sneller te maken.

Bioracer is opgericht in 1986, gevestigd in België en heeft altijd in de voorhoede van de wieler-speedwear gelopen. Onze filosofie gaat veel verder dan alleen kleding. We hebben de eerste moderne raceschoen en de eerste gedigitaliseerde fietsmontagesystemen ontworpen, het gebruik van Lycra, de allereerste naadloze zeem, naadloze aeropakken, het zijn slechts enkele van de vele innovaties die de renners nog steeds met veel succes gebruiken. Dit zijn slechts enkele van de innovaties die we hebben gemaakt om jouw comfort op de fiets, en uiteindelijk, je snelheid te verbeteren.

Duizenden competitieve sporters kiezen Bioracer omdat ze de snelste uitrusting nodig hebben die er is. En ze weten dat dat is wat ze zullen ontvangen. Met meer dan 550 Olympische en WK-medailles, zijn we bewezen de snelste. Met landelijke partnerships zoals de NTFU, KNWU, BDR en KBWB is Bioracer vertegenwoordigd op het hoogste wedstrijdniveau tijdens EK’s, WK’s en Oympische spelen bij baan, MTB, Cross en wegwedstrijden, maar ook in de breedtesport, bij de actieve fietser.

Innoveren zit in onze genen. Het is die constante drang naar verbetering die ons goed maakt in wat we doen: jouw fietsprestaties verbeteren. De samenwerking met de NTFU en haar leden is een een waardevolle aanvulling op onze strategie.

Op de Holland Classic vind je onze truck met een groot deel van ons assortiment. Kom langs om de materialen te zien en voelen en je te laten informeren over de NTFU-korting.
 

 

Historie
In 1921 richtte Shozaburo Shimano Shimano Iron Works op en begon hij met het produceren van tandwielen. In de eerste tien jaar maakte Shimano er 30.000 per jaar. Direct was er een betrouwbare reputatie opgebouwd door het aanbieden van twee gratis freewheels in het geval er een defect was. Door de jaren heen is Shimano uitgegroeid tot een bedrijf dat staat voor betrouwbaarheid, functionaliteit, kwaliteit en innovatie.

Zorg voor de fietser
Shimano ontwikkelt fietsonderdelen, schoenen, kleding en andere accessoires, waarbij de wensen van de vele verschillende gebruikers centraal staan. Het is Shimano's visie om het plezier bij het fietsen te vergroten door producten te ontwikkelen die niet alleen functioneel zijn, maar ook betrouwbaar en ontworpen volgens de hedendaagse trends.

Voorbereiding en ondersteuning Holland Classic
Naast het maken van de nodige kilometers is de zorg voor je materiaal van groot belang als voorbereiding op de Holland Classic. Bezoek daarom vooraf één van de Shimano Service Centers en laat je fiets checken. Mocht je alsnog onverwachts materiaalpech hebben, dan staat het team techneuten van Shimano je op de technische post voor je klaar om je weer op weg te helpen!

 

 

Op de Holland Classic hoef je je geen zorgen te maken over je fiets, deze staat veilig in de bewaakte fietsenstalling van ABUS. Met camera's wordt alles goed in de gaten gehouden - zelfs op het terras kun je vanaf een scherm de bewaakte fietsenstalling zien!

 

ABUS is een Duitse fabrikant gespecialiseerd in hoogwaardige producten die gekenmerkt worden door betrouwbaarheid, duurzaamheid en gebruiksgemak. Om te voldoen aan de groeiende behoeften van particuliere en zakelijke klanten, biedt ABUS een breed scala van innovatieve oplossingen voor thuisgebruikers, commerciële en mobiele beveiliging. De focus ligt in Nederland met name op de diefstalbeveiliging van de tweewielers (fiets, scooter, motor) en op persoonlijke beveiliging in de vorm van fietshelmen.

Al bijna 20 jaar brengt BBB Cycling een uitgebreid aanbod aan fietsproducten op de markt. Wat begon met een collectie van enkele tientallen producten, is inmiddels uitgegroeid tot een assortiment van ruim 1500 producten, in meer dan 40 productgroepen, verspreid over 45 landen.

Onze producten worden hoog gewaardeerd in diverse tests en winnen regelmatig toonaangevende awards. De kwaliteit van onze producten wordt daarnaast bewezen door de diverse profzeges die zijn behaald door onze gesponsorde ploegen. Talloze wereldtitels op de weg en in het mountainbiken werden behaald met onze helmen en sportbrillen. BBB biedt hoogwaardige producten met een uitmuntende prijs/kwaliteitsverhouding.

We zien je graag op de Bike Expo tijdens de Holland Classic!

 

Zadelmeting | Voorkom zadelpijn met een goed passend zadel
Op de Holland Classic is Bike Totaal aanwezig met bodyscanning en een zadelmeting. Zadelpijn wordt namelijk veroorzaakt door een verkeerd zadel – bijvoorbeeld te smal of te zacht - waarbij de zenuwen en pezen worden belast in plaats van de zitbotten. Deze kunnen dan afknellen en dat veroorzaakt zadelpijn. Met de Bike Totaal zadelmeting worden de drukpunten van je zitvlak opgemeten. Gecombineerd met een aantal feiten over jouw fietsgedrag (zoals de afstanden die je meestal aflegt) krijg je vervolgens een advies over welk type zadel en welke maat en hardheid het beste bij je passen. Hebben we het goede zadel voor je gevonden? Dat helpt de Bike Totaal vakman je met het afstellen van je zadel, op de juiste hoogte, wat meer naar voren of naar achteren en eventueel wat gekanteld. Met een goed passend en afgesteld zadel fiets je gegarandeerd zonder zadelpijn. Hoe lang de rit ook duurt!

Bodyscanning | Je fiets juist afgesteld
Bike Totaal Bodyscanning is een innovatief meetsysteem dat in samenwerking met orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieurs en tweewielerspecialisten is ontwikkeld. Het systeem helpt bepalen welk type fiets het meest geschikt is, maar ook bij het juist afstellen van de bestaande fiets. De Bike Totaal vakman meet snel - zonder dat je hierbij wordt aangeraakt - lichaamslengte, schouderbreedte, schouderhoogte, bekkenkamhoogte en vuisthoogte. Het meetsysteem berekent dan de juiste stand van het stuur, het zadel, de pedalen en de handvatten. Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe je optimaal op de fiets zit, maar ook de juiste ergonomische instelling, de hoogte van het zadel en het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur. Jouw fiets wordt daarna op juiste zitpositie afgesteld, zodat je heerlijk kunt genieten van vele comfortabele kilometers fietsplezier!

Kom 6 en 7 mei met je fiets langs bij de Bike Totaal-stand voor een zadelmeting óf een bodyscanning en directe afstelling van je fiets. Bike Totaal Wolters uit Klarenbeek zorgt tijdens de Holland Classic ook voor technische ondersteuning op de route.


COMPEX® is een spierstimulatie toestel, waarbij met kleine impulsen de spier wordt geactiveerd. Het toestel is in Zwitserland ontwikkeld en bestaat al 30 jaar. Veel professionele sporters gebruiken COMPEX® voor verschillende doeleinden, onder andere om te herstellen.

Tijdens de Holland Classic kun jij dit ook uitproberen nadat je een mooie route hebt gefietst. In onze stand kun je herstellen met Compex spierstimulatie, zoals ook de professionele wielrenners dat doen. Je kunt hier gratis gebruik van maken zodat je de volgende dag weer fit genoeg bent om andere activiteiten te ondernemen óf zodat je nog een lusje kunt fietsen op de Holland Classic.

We ontmoeten je graag op onze stand!

 

Alle Cyclon producten zijn ontwikkeld uit passie voor de wielersport. Meer dan 30 jaar geleden ontwikkelde de oprichter van Cyclon, Leen Boers, zijn eerste hoge kwaliteit ketting-smeermiddel. In de jaren daarna hebben we een complete lijn met reinigings-, smeer-, bescherm- en onderhoudsmiddelen ontwikkeld speciaal voor de veeleisende gebruiker. Het verbeteren van onze bestaande en het ontwikkelen van nieuwe producten is onze dagelijkse passie.

 

Als u een echte fanatieke fietser bent en alleen het beste voor uw fiets wilt, dan hebben wij de producten voor u. We doen er alles aan 'to keep your bike smiling!

 

Cyclon is partner van Team Roompot – Nederlandse Loterij, SEG Racing Team en Lares-Waowdeals. Daarnaast zijn we materiaalsponsor tijdens Alpe d’HuZes op 1 juni en Klimmen tegen MS op 5 juni. Voor meer onderhoudstips voor deze evenement of vragen over onze producten ook www.cyclon.nl.

 

Tijdens de Holland Classic ondersteunen wij de Velowash. Met Velowash is uw fiets razendsnel schoon. En natuurlijk gebruiken we de juiste reinigings- en smeermiddelen om uw fiets in topconditie te houden. Bezoek onze onderhoudsstand tijdens het event!

 

  

Cyclostyle is de toonaangevende webshop met kado's en lifestyle voor enthousiaste (toer)fietsers en wielerliefhebbers. Een echte verzamelplaats met een gevarieerd aanbod in fietsgerelateerde artikelen waarmee je origineel voor de dag kunt komen bij de jarige of jubilerende fietser en bij het leuke fietsstelletje dat voor de verandering eens in een bootje stapt. Of gewoon om voor jezelf iets te kopen natuurlijk, want het inspirerende assortiment van Cyclostyle biedt volop keus om ook aan je eigen kamer of kantoor een stukje wielerbeleving toe te voegen.

Je komt Cyclostyle regelmatig tegen bij fietsevenementen waar die beleving ook alom aanwezig is. Zoals op 6 en 7 mei bij de Holland Classic van de NTFU. Een selectie uit ons assortiment nemen we mee, waaronder de fraaie bike-thing sieraden van Sportsieraad. We zien je daar graag!

 

  

Zin geven en zo het plezier en de geneugten van sport voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk maken, dat is het doel van Decathlon. Inmiddels zijn er in Nederland al  11 Decathlon’s te vinden en komen er de komende jaren gestaag meer bij. Binnen onze winkels vind je sportspullen voor 65 sporten, die getest kunnen worden in de winkel, en bevindt zich in elke winkel een werkplaats voor o.a. het herstellen van je fiets.

 

Decathlon wil sport toegankelijk maken voor vele. Decathlon heeft een groot eigen merken zoals Quechua, Kipsta en Kalenji. Door zelf producten te ontwikkelen en te maken kunnen producten tegen lage prijzen aangeboden worden. Hierdoor vindt u bij Decathlon een zeer goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

 

BTWIN

Het fietsmerk van Decathlon is BTWIN. Binnen de range van BTWIN vind je o.a. kinderfietsen, stadfietsen, trekking fietsen en vouwfietsen. Daarnaast vind je een grote collectie aan MTB’s en racefietsen. Onze fietsen worden ontwikkeld in Frankrijk. Onze focus binnen de sportlijn ligt op de beginnende fietser. Ook voor de gevorderde fietser kun je bij ons terecht.

 

Tijdens de Holland Classic nemen we de Rockrider 520 en 540 mee, die op het Papendal parcours getest kunnen worden. We zien u graag bij onze stand om één van onze fietsen te testen. Tot 7 mei op de Holland Classic.

 

Kijk voor onze fietsen en de rest van ons assortiment op www.decathlon.com.

 

  

Enervit is back! Na jarenlange afwezigheid is Enervit eindelijk terug te verkrijgen op de Benelux-markt. Dit Italiaanse merk staat garant voor kwaliteitsvolle en innovatieve sportvoeding en werkt al meer dan 40 jaar zij aan zij met de beste topsporters.

 

Tijdens de Holland Classic geeft Enervit elke deelnemer een reep en een gel vol koolhydraten en vitamines. We voorzien ook een Enervit bevoorradingspunt waar je je drinkbus bij het begin van elke lus kan bijvullen met isotonische sportdrank op basis van koolhyraten en minerale zouten.

 

Kom zeker ook even langs op onze stand op de Bike Expo en ontdek het volledige Enervit assortiment voor een optimale voedingsstrategie voor, tijdens en na elke fietstocht.  

Tijdens de Holland Classic kun je jezelf bij Merida vergapen aan een aantal mooie fietsen.
We nemen natuurlijk een aantal racefietsen en mountainbikes mee die je kunt bewonderen en waarover we je kunnen adviseren.

 

Misschien is de nieuwe Big Nine hardtail wel jouw ideale nieuwe fiets, of kies je liever voor een Ninety-Six hardtail. En de wielrenners kunnen alles te weten komen over de Merida Reacto aero racer en de Merida Scultura, de allround specialist van het race assortiment. Natuurlijk ben je niet alleen voor advies welkom, maar ook gewoon voor een praatje. Daarnaast kun je gelijk kijken of je nog een mooi koopje kunt meepakken!

 

We zien je graag tijdens de Holland Classic!

 

 

Elke keer dat je op de fiets stapt, is een kans om beter te worden. Of je nu buiten of binnen fietst, op de baan of gewoon op de weg, een persoonlijk record nastreeft of tegen anderen racet; met de Cyclo navigatie zijn de mogelijkheden grenzeloos. Alles wat je nodig hebt om jouw prestaties te verbeteren en jezelf te motiveren, en dat alles in één stijlvol ontwerp.

 

Simpel en doeltreffend
De nieuwe Cyclo-gebruikersinterface is nu nog intuïtiever. Het systeem is zo gebruiksvriendelijk dat je binnen enkele minuten op je fiets zit, waarschijnlijk zonder de handleiding te hoeven raadplegen. En daarnaast krijg je alle prestatiegegevens en statistieken die je nodig hebt. De perfecte combinatie van eenvoud en functionaliteit. De Cyclo werkt perfect onder alle weersomstandigheden. Het platte 4-inch aanraakscherm met anti-glare geeft tijdens de rit duidelijk kaarten, aanwijzingen en statistieken weer. IPX7-waterdicht bij zware regenval.

 

Verrassing
Pep je trainingsritten op door nieuwe plekken te verkennen. Met de complete kaart van Europa die gedurende de hele levensduur updatebaar is, til je je fietsprestaties letterlijk tot nieuwe hoogten. Voor wie graag nieuwe plekken verkent, is er de unieke ‘Surprise-Me™’-functie. Deze laat je kiezen uit drie afzonderlijke routes op basis van tijd, afstand of bestemming.

 

Combineren maar
De Cyclo heeft  een ANT+  sensor die compatibel is met een hartslagmonitor en snelheids- en cadanssensor. Ontvang onderweg groepsberichten op je scherm vanuit social media apps (WhatsApp, Twitter en Facebook) via een geïntegreerde Bluetooth™-verbinding met je smartphone. Maak verbinding met MioShare en synchroniseer jouw ritten rechtstreeks met Strava™ om ze later te bekijken, te analyseren en met anderen te delen.

 

Heb je zin om één van de Cyclo toestellen te testen tijdens de Holland Classic? De lussen die gereden worden op de Holland Classic zijn voorgeprogrammeerd op de toestellen die MIO meeneemt en op jouw fiets kan monteren.

Stuur een e-mail naar jan.snijders@mio.com, dan reserveren we een toestel voor je. Let op: we nemen er tien mee, op = op.

 

https://www.facebook.com/mionederland

Duik in de geschiedenis van het mountainbiken aan de hand van Jeroen van Roekel. Hij kan als geen ander vertellen over het ontstaan van het MTB’en en de ontwikkelingen in techniek en materiaalgebruik aan de hand van een aantal iconische bikes. De ultieme manier jezelf te verrassen met een retro terugblik in de tijd en een voorproefje van al het moois dat het Mountainbike Museum in Schaarsbergen te bieden heeft.
 

Want ook al lijkt deze sport nog jong, het begon al in de jaren zeventig. In Amerika, omgeving San Francisco. Een stel oude hippies kreeg het lumineuze idee om met oude fietsen off-road van bergen af te jagen... en er weer tegenop te fietsen! Zo ontstonden een volledig nieuwe sport, cultuur en industrie. En dát is wat Jeroen van Roekel toont.
 

Van de eerste handgemaakte modellen, tot krankzinnige concepten, een bonte mengeling van kleurstellingen, tot aan prachtig vakwerk in titanium, de collectie is zeer divers en uitgebreid: hij omvat circa 700 klassieke mountainbikes!
 

Kom een kijkje nemen op de Expo, onze prachtige bikes wijzen je de weg door de geschiedenis.

Seasucker is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in fietsendragers met een vacuümsysteem. Hierdoor heb je geen trekhaak of dakdragers meer nodig. Bijkomend voordeel is dat dit systeem op praktisch elke auto past. Je kan het dus ook gemakkelijk wisselen tussen meerdere auto’s en ook zeker meenemen naar elke volgende auto.

 

De Seasucker producten zijn te monteren op plaatwerk, glas en kunststof mits het oppervlak glad genoeg is om een vacuüm te creëren. Er zijn drie verschillende modellen, de Talon voor 1 fiets de Mini Bomber voor 2 fietsen en de Bomber voor 3 fietsen. Daarnaast zijn er diverse accessoires te verkrijgen voor b.v. het meenemen van het voorwiel bovenop de auto. Aansluiting gebeurt bij de voorvork, het achterwiel wordt door een losse cup op zijn plek gehouden.

 

Het ideale systeem voor iemand met een racefiets of mountainbike. Er zijn diverse adapters beschikbaar, van quick-release tot 20mm steekas en praktisch alles wat daar tussen zit. Elke cup staat garant voor 95kg trekkracht, oftewel…die fiets gaat nergens naar toe!

Kom op de Bike Expo zelf ervaren hoe ons systeem werkt, we laten het je graag zien en voelen!

 

Heb je interesse om partner te worden van de Holland Classic of aanwezig te zijn met een stand op de Bike Expo?

In deze PDF lees je over alle mogelijkheden om met je bedrijf deel uit te maken van hét wielerevent van 2017.

Uiteraard denken we graag met je mee over mogelijkheden op maat, dus je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via hbrands@ntfu.nl

nloggen