PERSBERICHT 

 

De Holland Classic is het fietsevent van de NTFU dat op zaterdag 5 en zondag 6 mei op Papendal plaats vindt. Op zaterdag worden twee Special Events georganiseerd: de MTB Tijdrit en de Toercup 2.0. Op zondag komen mountainbikers en racefietsers aan hun trekken in de prachtige omgeving van Papendal (Arnhem), onder meer over de Hoge Veluwe. Start en finish zijn op Papendal, waar op dat moment ook een World Cup BMX en het FRAMED Festival plaats vinden. Deelnemers aan de Holland Classic hebben gratis toegang tot het die evenementen.

 

De MTB Tijdrit beleeft haar primeur tijdens de Holland Classic. In de bossen rondom Papendal is een parcours van 11 kilometer aangelegd. Over dat traject wordt een individuele tijdrit gehouden. Zowel mannen als vrouwen kunnen deelnemen aan de MTB-Tijdrit. Er zal een apart mannen- en vrouwenklassement worden opgemaakt. Het tweede speciale evenement van de zaterdag is de ToerCup 2.0; een wedstrijd speciaal voor toerders. Het gaat hier niet om zo hard mogelijk fietsen, maar om wie het beste ‘op gevoel’ kan fietsen. De ToerCup 2.0 is een regelmatigheidswedstrijd zoals voorheen het NK Toerfietsen. Voor de start geef je een gemiddelde snelheid op en degene die, die snelheid na afloop het dichtst heeft genaderd, wint.

 

Op zondag 6 mei kan worden opgestapt voor diverse toertochten, zowel op de racefiets als mountainbike. Afhankelijk van de vorm van de dag kan voor één of meerdere lussen worden gekozen, waarbij de kleuren blauw, rood en zwart staan voor de zwaarte van de lus. De racelussen zijn ieder 60 km, voor MTB is er 20, 30 en 40 km.

 

Optimale mix

De Holland Classic vormt samen met het FRAMED Festival en de World Cup BMX een optimale mix van sport en entertainment. Voor en na de deelname aan de Holland Classic kan een bezoek worden gebracht aan de World Cup BMX (waar de Nederlandse rijders belangrijke punten kunnen scoren voor de UCI ranking) of de innerlijke mens worden versterkt op het FRAMED Festival.

 

Daarnaast zijn veel aan de wielersport gelieerde bedrijven en organisaties aanwezig op de Bike Expo die eveneens tijdens het FRAMED Festival plaats vindt. Naast fietsen, lekker eten en drinken, genieten van muziek, kan men zich daar wagen aan allerlei fietsuitdagingen, of gebruik maken van aanbiedingen van bedrijven, als Bioracer, Shimano, BikeTotaal, Enervit, Alpinestars, Cycling Lifestyle, WoWow, het MTB-Musuem, Cyclon, de NTFU/FS, SKS en Cadomotus. Vrijwel alles op het gebied van navigatie, fietsendragers, kleding, accessoires en bikefitting is er te vinden en de fiets gaat schoon mee naar huis, na een bezoek aan de fietswasstraat.

 

Het FRAMED Festival begint overigens al op 4 mei. Die dag is het festival gratis toegankelijk en vinden er trainingen van de BMX wereldtoppers plaats.

nloggen