Eén van de Special Events op zaterdag is de ToerCup 2.0; een regelmatigheidswedstrijd zoals voorheen het NK Toerfietsen. Voor de start geef je een gemiddelde snelheid op en degene die die snelheid na afloop het dichtst heeft genaderd wint.

Eitje zou je denken
Er zijn echter wel wat obstakels te overwinnen:
- De route is vooraf onbekend en dus ook de afstand (reken op 40-80 km)
- Je mag geen gebruik maken van fietscomputers oid
- We zorgen voor één of meerdere uitdagingen onderweg

Individueel, als duo of als team
Deelnemen aan de ToerCup 2.0 kun je als team doen met 5-9 personen (alle samenstellingen mogelijk), als duo (alle samenstellingen mogelijk) of individueel (mannen en vrouwen door elkaar). Er zijn dus 3 klassementen waarin prijzen te winnen zijn.

 

VOORINSCHRIJVING GESLOTEN, DAGINSCHRIJVING NIET MOGELIJK!

 

 

Wil jij jezelf uitdagen en je snelheid testen in de bossen? Doe dan mee aan de MTB-Tijdrit, het tweede Special Event van de Holland Classic op zaterdag 5 mei. Het parcours heeft een lengte van 11 kilometer.

 

Knallen onder voorwaarden
De tijdrit wordt individueel gereden en vindt NIET plaats op een afgesloten parcours, dus je moet rekening houden met eventuele andere recreanten in het bos en het loslopend groot wild dat je op de route tegen kunt komen. Uiteraard plannen we de route wel zodanig dat je zo min mogelijk andere wandel- of fietspaden kruist.

 

Mannen, vrouwen en jeugd
Zowel mannen als vrouwen kunnen deelnemen aan de MTB-Tijdrit. Er zal een apart mannen- en vrouwenklassement worden opgemaakt. Bij voldoende inschrijvingen maken we ook een apart jeugdklassement.

 


VOORINSCHRIJVING GESLOTEN, DAGINSCHRIJVING NIET MOGELIJK!

 

 

Naast de Special Events van zaterdag en de toertochten van zondag is er op het terrein van de Holland Classic nog veel meer te doen onder de noemer Bike Challenge.

 

Voor ieder wat wils
De Holland Classic wil voor alle leden van je gezin wat bieden, zodat je er een gezellig dagje uit of zelfs weekendje weg van kan maken. Je kunt meedoen aan of kijken naar:
- Loopfietsenparcours
- Pumptrack en Pumpbattle
- Surplacewedstrijd
- Slakkenrace
- Holland Sport Wielerspel
- Skill Challenge
- Demo's van Rick Koekoek
- BMX World Cup
- Bike Expo

 

Win leuke prijzen
Doe aan zo veel mogelijk activiteiten mee en maak kans op leuke prijzen via je scorekaart.

Kosten
Volwassene €7,50
Kids tot 1.40 m €2,50 (<4 jaar gratis)

 

Op zondag kun je als vanouds één of meerdere lussen van 60 kilometer rijden of je racefiets. We stippelen weer 3 mooie lussen voor je uit, variërend in zwaarte. Blauw is voor iedereen prima te doen, rood wordt al wat pittiger en zwart is een echte kuitenbijter.

De Hoge Veluwe
We hebben dit jaar toestemming gekregen om de rode route voor een deel door Nationaal Park De Hoge Veluwe te laten lopen. Dat gebeurt zelden, dus maak zeker gebruik van de mogelijkheid om eens met je racefiets door het park te rijden.

 

Pauze op Papendal
We sturen je natuurlijk niet met lege handen op pad, scoor voor vertrek een bakje koffie of thee, een gelletje en vul je bidon met water of sportdrank. Bij terugkomst hebben we bananen en nog meer water en sportdrank voor de liefhebber. Daarnaast kun je gebruik maken van het aanbod van de vele foodtrucks op het terrein (voor eigen rekening).

Kosten
Deelnemen kost € 17,- pp voor NTFU-leden. Niet-leden betalen € 20,-

Starten
Inschrijven van 10.00 tot 12.00 uur, starten tussen 10.00 en 15.00 uur.

 

 

Op de Holland Classic kun je naast fietsen ook rondneuzen op de Bike Expo en gebruik maken van de diensten van onze partners.

 

Navigatie, fietsendragers, kleding, accesoires, een fietswasstraat, bikefitting of zelfs een museum: Bekijk het aanbod en volg ons op Social Media voor leuke (win)acties en aanbiedingen van de exposanten en partners!

 

Ook met je mountainbike kun je weer heerlijk genieten van de prachtige omgeving van Papendal. We zetten op zondag 3 lussen voor je uit van 20, 30 en 40 kilometer. Combineer naar hartelust (en de vorm van de dag) en stel je eigen tocht samen.

Prachtige landschappen
De routes van de MTB-tocht brengen je door prachtige natuurgebieden; van de bossen van het Gelders landschap en Planken Wambuis, tot de omgeving van Landgoed Warnsborn tot de Ginkelse, Doorwerthse en Rozendaalse Heides.

 

Pauze op Papendal
We sturen je natuurlijk niet met lege handen op pad, scoor voor vertrek een bakje koffie of thee, een gelletje en vul je bidon met water of sportdrank. Bij terugkomst hebben we bananen en nog meer water en sportdrank voor de liefhebber. Daarnaast kun je gebruik maken van het aanbod van de vele foodtrucks op het terrein (voor eigen rekening).

Kosten
Deelnemen kost € 12,- pp voor NTFU-leden. Niet-leden betalen € 15,-

Starten
Inschrijven van 10.00 tot 12.00 uur, starten tussen 10.00 en 15.00 uur.

 

 

Tijdens de Holland Classic vindt op Papendal ook de BMX World Cup plaats. De absolute wereldtop staat hier aan de start.

 

Als deelnemer aan de Holland Classic heb je gratis toegang tot de statribune bij dit event. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij deze spectaculaire en indrukwekkende sport!

 

We organiseren de Holland Classic omdat we willen ervaren waar clubs tegenaan lopen bij de organisatie van een event en om nieuwe concepten uit te proberen.

Kennis delen
De kennis die we afgelopen 3 jaar hebben opgedaan, delen we dus graag met jou als bestuurder of vrijwilliger van een club.

Waar en wanneer?
Op zaterdag en zondag van 17.00 - 18.00 uur vind je de leden van het organisatiecomité in de NTFU-tent op het terrein. Je kunt bij hen terecht met vragen over de Special Events, de toertochten, inschrijven, marketing en communicatie, het betrekken van partners en sponsors, veiligheid en het aanvragen van vergunningen.

Kosten
Kennis is van onschatbare waarde, dus deelname aan 'Meet the Experts' is gratis. Inschrijven vooraf is niet nodig.

 

 

Get Framed! Direct naast de BMX-baan wordt een heus Festivalterrein uit de grond gestampt. Wat kun je verwachten?

 

Een weekend vol muziek en scheurende gitaren. Ambachtelijke streekgerechten, smokin’ bbq en real american burgers van rollende keukens. Een groot aanbod speciaalbier van lokale brouwers en een whiskeyproeverij.

nloggen