Rijden in lussen
Tijdens de Holland Classic is iedere deelnemer flexibel in waar en hoever hij wil fietsen. Er worden namelijk meerdere lussen uitgezet waardoor je zelf kan kiezen welke route en welke afstand je fietst. Op zaterdag kun je 3 mountainbikelussen fietsen, op zondag kun je terecht voor 3 wegroutes.

Zwaar, zwaarder, zwaarst
De routes worden ingedeeld zoals skipistes; blauw is het minst zwaar, rood is aanpoten en zwart is een flinke beproeving. Elke lus begint en eindigt op Papendal, zodat je zelf kunt bepalen hoe lastig je het jezelf maakt. De MTB-lussen variëren in lengte, er is een lus van 20, 30 en 40 km. De weglussen zijn alledrie 60 km lang, maar verschillen in hoogtemeters.

Een prachtige tocht over dijken, door de Betuwe én met een aantal mooie beklimmingen. Vanaf startlocatie Papendal fiets je richting Oosterbeek en daal je af naar de Nederrijn en steek je de Nederrijn over naar Heteren.

Je fietst langs de Linge richting Opheusden en bij Rhenen steek je de Nederrijn weer over; hier ligt de uitdaging van de Grebbeberg op je te wachten.

Na deze beklimming fiets je het zuur uit je benen op de prachtige dijk langs de Nederrijn. Via Wageningen en Renkum rij je weer terug naar Papendal.

Bekijk alle routeinfo

Download het GPS-bestand (60 km) via Fietssport.nl

De blauwe route van 20 km is een prachtige tocht ten noorden van Papendal.

Je fietst door het natuurgebied van de gemeente Arnhem en Gelders Landschap en het is een afwisselende route die uiteindelijk door het prachtige landgoed van Warnsborn gaat. Daarna rij je weer terug naar Papendal.

Bekijk alle routeinfo

Download het GPS-bestand via Fietssport.nl

Een prachtige tocht door de bossen van de Veluwe. Vanaf startlocatie Papendal fiets je richting het noorden en kom je via de glooiende route langs de Kop van Delen en via Hoenderloo komen we langs de Loenense watervallen en gaan we langs Nationaal Ereveld Loenen.

Vervolgens fiets je een stuk langs Nationaal Park Veluwezoom waar de Schotse Hooglanders je herkauwend aankijken. De wildroosters die je tegenkomt liggen er niet voor niets! Je fietst door prachtig bosrijk gebied en hebt af en toe een doorkijkje naar Veluwse heide.

Tot slot fiets je via Schaarsbergen terug naar Papendal.

Bekijk alle routeinfo

Download het GPS-bestand (120 km) via Fietssport.nl

De rode 30 km gaat vanaf Papendal richting het schitterende natuurgebied Planken Wambuis.

Vandaar gaat de route richting de mooie Ginkelseheide om via de Doorwerthseheide en Wolfheze weer op Papendal aan te komen.

Bekijk alle routeinfo

Download het GPS-bestand via Fietssport.nl

Zwart is voor de fietser die van een uitdaging en klimmetjes houdt. Op deze route bedwing je namelijk zo’n 850 hoogtemeters! Na je vertrek vanaf startlocatie Papendal begin je meteen met een mooie klim bij Het Dorp.

Voel je hier je kuiten al branden? Maak dan je borst maar nat, want vervolgens gaat de route via Rozendaal naar de Posbank waar je de Zijpenberg beklimt. Hier fiets je over het plateau waar je kunt genieten van het schitterende uitzicht en vervolgens krijg je de beklimmingen van het Rozenbos, Zijpenberg en na de afdaling ga je naar de Emma Pyramide, nog zo’n mooie uitdaging!

Vanaf daar fiets je via Arnhem-stad terug richting Papendal, waar een heerlijk drankje op je staat te wachten.

Bekijk alle routeinfo

Download het GPS-bestand (180 km) via Fietssport.nl

De zwarte route is een pittige afwisselende route die vanaf Papendal door het gebied van de Warnsborn gaat richting Rozendaalse heide.

Via het natuurgebied van de gemeente Arnhem en Gelders Landschap fiets je weer terug naar Papendal. 

Bekijk alle routeinfo

Download het GPS-bestand via Fietssport.nl

nloggen