Tijdens de Holland Classic bepaal je zelf waar en hoever jij wil fietsen. Er worden namelijk meerdere lussen uitgezet waardoor je zelf kan kiezen welke route en welke afstand je fietst. Er zijn 3 mountainbikelussen (20, 30 en 40 km) en 3 wegroutes van ieder 60 km.

Let op: Alle lussen worden voor de zondag uitgezet, op zaterdag vinden de Special Events plaats.

 

Een prachtige tocht over dijken, door de Betuwe én met een mooie beklimming. Vanaf Papendal fiets je richting Oosterbeek en daal je af naar de Nederrijn. Maar voor dat je de Nederrijn oversteekt richting Heteren wacht de beklimming van de Boersberg.


Vanaf Heteren fietst je langs de Linge richting Opheusden om daarna via de Rijnbandijk de Nederrijn weer over te steken richting Rhenen. Fietsend langs Ouwehands Dierenpark ga je de Grebbebergberg af en fiets je over de prachtige dijk langs de Nederrijn.

Via Wageningen en Renkum rij je weer terug naar Papendal.

Bekijk de highlights van de route op youtube.

 

DOWNLOAD GPX BESTAND

 

De blauwe route van 20 km is een prachtige tocht ten noorden van Papendal.

Je fietst door het natuurgebied van de gemeente Arnhem en Gelders Landschap. Het is een afwisselende route die uiteindelijk door het prachtige landgoed van Warnsborn gaat. Daarna rij je weer terug naar Papendal.

 

DOWNLOAD GPX BESTAND

 

De routes worden ingedeeld zoals skipistes; blauw is het minst zwaar, rood is aanpoten en zwart is een flinke beproeving. Elke lus begint en eindigt op Papendal, zodat je zelf kunt bepalen hoe lastig je het jezelf maakt.

 

De MTB-lussen variëren in lengte en zwaarte, er is een lus van 20, 30 en 40 km. De weglussen zijn alledrie 60 km lang, maar verschillen in hoogtemeters.

Een prachtige tocht door de bossen van onder meer Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het is zeer uitzonderlijk dat we toestemming krijgen om met de racefiets door het park te mogen!

 

Vanaf Papendal fiets je bij Schaarsbergen Park De Hoge Veluwe op. Bij Hoenderloo verlaat je het park en ga je via de Woeste Hoeve langs de Loenense watervallen naar de Loenermark. Vervolgens kom je langs Nationaal Park Veluwezoom waar de Schotse Hooglanders je herkauwend aankijken. De wildroosters liggen er niet voor niets!

Tot slot fiets je via Schaarsbergen terug naar Papendal.

Bekijk de highlights van de route op youtube.

 

DOWNLOAD GPX BESTAND

 

De rode 30 kilometerlus gaat vanaf Papendal richting het schitterende natuurgebied Planken Wambuis.

Vandaar gaat de route richting de mooie Ginkelseheide om via de Doorwerthseheide en Wolfheze weer op Papendal aan te komen.

 

DOWNLOAD GPX BESTAND

 

Omdat de lussen kort zijn, is er geen verzorgingspost onderweg. Je vindt de bananen, sportdrank en andere versnaperingen op de startlocatie. Je kunt ook reepjes en gelletjes voor onderweg meenemen en je bidon vullen voor vertrek.

 

Na afloop kun je gebruik maken van de verschillende foodtrucks op het Festivalterrein van Framed.

Zwart is voor de fietser die van een uitdaging en klimmetjes houdt. Op deze route bedwing je namelijk zo’n 850 hoogtemeters! Na je vertrek vanaf startlocatie Papendal begin je meteen met een mooie klim bij Het Dorp.


Vervolgens gaat de route via Rozendaal naar de Posbank waar je de Zijpenberg beklimt. Op het plateau kun je genieten van het schitterende uitzicht en vervolgens krijg je de beklimmingen van het Rozenbos, Zijpenberg en de Emma Pyramide, nog zo’n mooie uitdaging!

Vanaf daar fiets je via Arnhem-stad terug naar Papendal.

Bekijk de highlights van de route op youtube.

 

DOWNLOAD GPX BESTAND

 

De zwarte route van 40 km is een pittige afwisselende route die vanaf Papendal door het gebied van de Warnsborn gaat richting Rozendaalse heide.

Via het natuurgebied van de gemeente Arnhem en Gelders Landschap fiets je weer terug naar Papendal.

 

DOWNLOAD GPX BESTAND

nloggen